O‘ZBEK VA INGLIZ MADANIYATIDA AXLOQIY QADRIYATLAR (MAQOLLAR ASOSIDA) - Hamidova Zarnigor; Nosirova Mubina Olimovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz xalqlari maqollari asosida axloqiy qadriyatlarning ifodalanishi tahlil qilinadi. Maqollar orqali halollik, mehnatsevarlik, sabr-toqat, do‘stlik va kamtarlik kabi umuminsoniy qadriyatlar yoritiladi. Shuningdek, ikki xalq madaniyatidagi o‘xshash va farqli jihatlar lingvokulturologik nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida maqollar milliy madaniyatni aks ettiruvchi va axloqiy me’yorlarni shakllantiruvchi muhim vosita ekanligi aniqlanadi.