O‘ZBEK, RUS VA INGLIZ TILLARIDAGI MAQOL VA MATALLARDA MADANIY OBRAZLARNING LINGVOKULTUROLOGIK TRANSFORMATSIYASI - Burxonov Abbosxon (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur ilmiy tezisda o‘zbek, rus va ingliz tillaridagi maqol va matallar lingvokulturologik nuqtai nazardan chuqur qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda bir xil semantik mazmun turli madaniy, geografik va tarixiy sharoitlarga asoslangan obrazlar orqali qanday ifodalanishi o‘rganiladi. Natijada maqol va matallar universal ma’noga ega bo‘lsa-da, ular milliy mentalitet va madaniy kodlar asosida turlicha shakllanishi aniqlanadi.