YOSH TADQIQOTCHILARNING ILMIY INNOVATSIYALARGA MUNOSABATI VA ILMIY TAFAKKUR RIVOJI - Abduraxmanova Zarnigor Zafar qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada yosh olimlarning innovatsion yondashuvlarga bo`lgan qiziqishi, ularning ilmiy tafakkurini shakllantirishdagi asosiy omillar hamda kreativ fikrlashni rivojlantirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, fanlararo integratsiya va raqamli texnologiyalarning yosh tadqiqotchilar faoliyatiga ta`siri alohida e`tabor markazida ko`rib chiqiladi. Tadqiqot davomida ilmiy muhit, ta`lim tizimi va mustaqil izlanishlarning ilmiy tafakkur rivojiga qo`shadigan hissasi ham asoslab beriladi.