O‘ZBEK VA ARAB TILLARI LINGVAMADANIYATSHUNOSLIGIDA ALLA KATEGORIYASI - Xusanova Soliha Mo’minjon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada arab va o’zbek xalqlari madaniyatida yorqin o’rin egallaydigan alla lisoniy va madaniy tomondan taqqoslangan. Olib borilgan ishlar natijasida, bu ikki xalq o’rtadasidagi farq va o’xshashliklar ularning madaniy boyliklaridan biri bo’lgan alla qo’shig’i orqali ham namoyon bo’lishi ko’rsatib o’tildi. Tadqiqot ishining maqsadi alla kategoriyasidagi xalqlar tomonidan tanlagan so’zlarning ularning turmush tarzi va madaniyatiga qanchalik bog’langanini ham xususiy, ham qiyosiy tomondan izohlab berish.