GLOBILIZATSIYA VA TILLAR ARALASHUVI - Miridinova Ruxshona,; Xakimbayeva Ozoda Kalandarovna, (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada globalizatsiya jarayonining til tizimiga ko‘rsatadigan ta’siri va uning natijasida yuzaga keladigan til aralashuvi hodisasi tahlil qilinadi. Unda turli tillarning o‘zaro aloqaga kirishishi, ayniqsa ingliz va rus tillarining boshqa tillarga, asosan o‘zbek tiliga ta’siri misollar asosida yoritiladi. Shuningdek, til aralashuvining asosiy shakllari – kod almashinuvi va o‘zlashma so‘zlar haqida tushunchalar beriladi. Maqolada ushbu jarayonning yuzaga kelish sabablari ham ko‘rib chiqiladi.