BADIIY MATNLARNING LINGVOPOETIK TAHLILI - Javxarova Nilufar Madaminjon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada badiiy matnlarning lingvopoetik(lingvo-til, poetika-badiiylik) tahlili masalalari yoritiladi. Lingvopoetika tushunchasi, uning asosiy xususiyatlari hamda badiiy matnlarda metafora, obrazlilik, stilistika va estetik funksiyalarni yuzaga chiqarishdagi o`rni tahlil qilinadi. O`zbek va jahon adabiyoti namunalari asosida lingvopoetik vositalarning badiiylikni shakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalari badiiy matnni tahlil qilishda lingvopoetik yondashuvning muhim ilmiy ahamiyatga ega ekanligini ko`rsatadi.