INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA GAP TUZULISHINING IFODALANISHI - Farhodjonova Feruza (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Maqolada ingliz va o’zbek tillaridagi gap qurilishining o’ziga xos lisoniy xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Sintaktik sathdagi o’xshashlik va farqli jihatlar ilmiy asoslanib, tillarning tipologik tavsifi bo'yicha tegishli xulosalar chiqariladi.