MILLIY REALIYALARNING BADIIY TARJIMADA IFODALANISHI (“O‘TGAN KUNLAR” ROMANI MISOLIDA) - Boborahmatova Aziza Shuhrat qizi; Shomuxammadov Xoliddin (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
O‘zbek tili milliy so‘zlar (realiyalar), qadriyatlarimizni anglatuvchi so‘zlarga boy bo‘lib, asrlar davomida avloddan avlodga o‘tib kelmoqda. Ular tarjima jarayonida muhim ahamiyatga ega, chunki ular madaniyatimizning o‘ziga xos xususiyatlarini, an’analarini va hayot tarzini ifodalaydi. Har bir realiya turi o‘zining o‘ziga xos xususiyatlari va tarjima qilinganida yuzaga keladigan qiyinchiliklarga ega.