INGLIZ XALQ MAQOLLARIDA AYOL OBRAZINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Babalova Dilafruz Asadovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada ingliz xalq maqollarida ayol obrazining lingvokulturologik xususiyatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda maqollar orqali ayolga nisbatan shakllangan ijtimoiy qarashlar, gender stereotiplari va aksiologik (baholovchi) munosabatlar yoritiladi. Ayol obrazining ijobiy va salbiy talqinlari, uning oiladagi va jamiyatdagi o‘rni lingvistik va madaniy nuqtai nazardan izohlanadi. Shuningdek, maqollar til orqali madaniy qadriyatlarning uzatilishida muhim vosita ekanligi asoslab beriladi.