YOZUV TIZIMI VA UNING MAXSUS KO‘RINISHLARI - Asadova Shaxina Akbar qizi; Xakimbayeva Ozoda Kalandarovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada insoniyatning buyuk ixtirosi bo‘lmish yozuvning paydo bo‘lish tarixi va evolyutsiyasi haqida bayon etiladi. Unda transliteratsiya, stenografiya, kriptografiya, kalligrafiya, transkripsiya kabi yozuvning maxsus turlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, maqolada ushbu yozuvning maxsus turlarining bugungi kunda axbarot almashinuvi va fan rivojidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot yakunida yozuvning svilizatsiya davomida insoniyat xotirasini saqlashdagi ahamiyati bo‘yicha xulosalar shakllantirilgan.