O‘ZLASHGAN SO‘ZLAR VA ULARNING ANDRE MORUA ASARLARIDA QO‘LLANILISHI - Otamurodova Dilafruz Raxmonovna; Oqbutayeva Tumora Xudoyberdi qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada o‘zlashgan so‘zlarning mashhur fransuz yozuvchisi Andre Morua novellalaridagi ayrim xususiyatlari tahlil qilinadi. Adibning o‘z asarlarida ko‘proq o‘zlashgan so‘zlarga murojaat qilishi, g‘oyani ochib berishda ushbu so‘zlardan mohirona foydalanishi uning asarlarining ta’sirchanligini oshirib, keng kitobxonlar orasida sevilib o‘qilishiga sabab bo‘ladi. Shuningdek, maqolada o‘zlashgan so‘zlar va va ularning qo‘llanilishi tahlil qilinadi.