TIL YASHASA – MILLAT YASHAYDI - Kabuljonova Gulbaxor Komiljonovna; O‘lmasbekova Musharraf Dilshod qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada “Til yashasa – millat yashaydi” g‘oyasi zamonaviy lingvistik va ijtimoiy yondashuvlar asosida tahlil etildi. Tilning millatning tarixiy xotirasi, madaniy qadriyatlari va ma’naviy dunyoqarashini ifodalovchi asosiy vosita ekanligi ilmiy jihatdan asoslangan. Shuningdek, ona tilining milliy ongni shakllantirish va jamiyat barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqolada til va millat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik nazariy va amaliy jihatdan tahlil etilgan.