CHO‘LPON HIKOYALARIDA QO‘LLANGAN O‘ZLASHMA LEKSEMALAR - Kabuljonova Gulbaxor Komiljonovna; Ne’matullayeva Moxlaroy Ulug‘bek qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada Cho‘lpon hikoyalarida qo‘llangan o‘zlashma so‘zlarning matnda ifodalangan uslubiy xususiyatlari haqida fikr yuritiladi. Xususan, muallif yashagan davr tilida va uning asarlarida qo‘llangan arabcha, forscha-tojikcha, ruscha o‘zlashma leksemalar tahlil etilgan.