NEYROLINGVISTIK DASTURLASH TEXNOLOGIYASI (NLP) - Xakimova Dilnoza Akbarjon qizi; Yuldasheva Farog‘at Farxadovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada neyrolingvistik dasturlash (NLP) texnologiyasining nazariy asoslari, asosiy tamoyillari hamda uning amaliy qo‘llanilish sohalari keng yoritilgan. Shuningdek, NLPning inson tafakkuri, til va xulq-atvori o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni o‘rganishdagi ahamiyati, ta’lim jarayonidagi o‘rni va shaxsiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilingan.