TIL O‘RGANISHDA SUN’IY INTELLEKT VA AN’ANAVIY METODLARNI TAQQOSLASH - Turg’unboyeva Sevara Uchqunjon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada til o‘rganishda sun’iy intellekt va an’anaviy metodlar o‘rtasidagi farqlar va o‘xshashliklar ko‘rib chiqilgan. Maqolada an’anaviy o‘qitish usullarining afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, zamonaviy sun’iy intellekt texnologiyalarining imkoniyatlari tahlil qilingan. Jumladan, ChatGPT va Duolingo kabi vositalarning til o‘rganishdagi roli haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, maqolada har ikkala metodni birgalikda qo‘llash eng samarali natija berishi mumkinligi ta’kidlangan. Ushbu ish til o‘rganayotgan o‘quvchilar va o‘qituvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.