TIL O‘RGANISHDA SUN’IY INTELLEKTNING AFZALLIKLARI VA CHEKLOVLARI - Suyunova Durdona (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada til o‘rganish jarayonida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari va cheklovlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosidagi platformalar orqali til ko'nikmasini rivojlantirish, individual yondashuvni ta’minlash hamda o‘quv jarayonini samarali tashkil etish masalalari izohlanib o'tiladi. Shuningdek, ushbu texnologiyalarning kamchiliklari, jumladan, insoniy muloqotning yetishmasligi va texnik cheklovlar ham ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, sun’iy intellektning mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ham tahlil qilinadi.