JAHON TILLARINING RIVOJLANISHIDA IJTIMOIY TARMOQLARNING TA’SIRI - Sattorova Marjona Farhod qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada jahon tillarining rivojlanishida ijtimoiy tarmoqlarning o‘rni lingvistik va ijtimoiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ijtimoiy tarmoqlarning til leksikasiga, nutq madaniyatiga hamda kommunikativ jarayonlarga ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, tilning soddalashuvi, yangi birliklarning paydo bo‘lishi va global muloqotning kengayishi kabi masalalar yoritildi.