NUTQNI AVTOMATIK TANISH TEXNOLOGIYALARINING TALAFFUZ KO‘NIKMALARIGA TA’SIRI - Rasuljonova Charos Muzaffar qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada nutqni avtomatik tanish texnologiyalarining (ASR) talaffuz ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy sun’iy intellekt vositalari yordamida o‘quvchilarning talaffuzini aniqlash, xatolarni tuzatish va mustaqil o‘rganish imkoniyatlarini kengaytirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, an’anaviy til o‘qitish usullari bilan ASR tizimlarining o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan ko‘rib chiqiladi.