CHET TILLARINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING SAMARADORLIGI - Olimjonova Diyora Muzaffar qizi, (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada chet tillarini o‘qitishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni, ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida multimedia vositalari, mobil ilovalar va internet resurslaridan foydalanish o‘quvchilarning til o‘rganish motivatsiyasini oshirishi, kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar yordamida til o‘rganishning interaktiv usullari ko‘rib chiqiladi.