SUN’IY INTELLEKT VA TA’LIM: YANGI PARADIGMA - Murotova Manzura Akrom qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni yangi paradigmal nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda an’anaviy ta’limning insoniy va ijtimoiy jihatlari bilan sun’iy intellektning moslashuvchan, tezkor va individual yondashuv imkoniyatlari solishtiriladi. Muallif tomonidan ta’limning kelajagi sifatida “gibrid ongli ta’lim modeli” konsepsiyasi ilgari surilib, unda inson va texnologiya o‘zaro hamkorlikda ishlashi asosiy omil sifatida talqin qilinadi.