NUTQIY KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHDA TEXNOLOGIK YONDASHUVLAR - Mirzaboyeva Mashxura Qobiljon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Maqolada zamonaviy tilshunoslik va pedagogika integratsiyasi sharoitida talabalarning nutqiy kompetensiyalarini shakllantirishda raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning roli tahlil qilingan. Nutqni tanish tizimlari, simulyatsion muloqot platformalari va elektron korpuslarning muloqot madaniyatini yuksaltirishdagi amaliy ahamiyati yoritilgan.