RAQAMLI LISONIY TESTOLOGIYA: “HAMZAH” TESTI MISOLIDA SUN’IY INTELLEKT ELEMENTLARINING TIL KOMPETENSIYASINI BAHOLASHDAGI O‘RNI - Diana Baisheva (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy tilshunoslik va metodikada sun’iy intellekt imkoniyatlaridan foydalanish masalalari King Salman nomidagi xalqaro arab tili akademiyasi tomonidan ishlab chiqilgan "Hamzah" testi misolida ko‘rib chiqiladi. Maqolada raqamli testologiyaning afzalliklari, lisoniy kompetensiyalarni baholashda algoritmik yondashuvlar va ushbu tizimni O‘zbekiston oliy ta’lim tizimiga integratsiya qilishning ahamiyati tahlil qilingan.