IJTIMOIY TARMOQLARDA TIL O‘ZGARISHLARI - Abdurahimova Mohigul; Saloxiddinova Sayyora (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur ishda ijtimoiy tarmoqlarda til o‘zgarishlari tahlil qilinadi. Unda qisqartmalar, aralash til, emojilar, neologizmlar va slang kabi lingvistik hodisalar hamda ularning sabablari – tezkor muloqot, globalizatsiya va texnologik omillar yoritilgan.Natijada ijtimoiy tarmoqlar tilni soddalashtirishi va yangi ifoda vositalarini yaratishi bilan birga, adabiy til me’yorlariga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkinligi aniqlangan.