9-SINF O‘QUVCHILARIDA TARJIMONLIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY PEDAGOGIK ASOSLARI - Sodiqova Umida Abdumajitovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim tizimida 9-sinf o‘quvchilarida tarjimonlik kompetensiyasini rivojlantirishning pedagogik asoslari va metodik mexanizmlari tahlil qilinadi. Tarjimonlik kompetensiyasining tarkibiy komponentlari, uni shakllantirishda qo‘llaniladigan bosqichli yondashuvlar hamda badiiy matnlar asosida tashkil etiladigan mashqlar tizimi yoritiladi. Tadqiqot natijalari tarjima faoliyatining o‘quvchilarda til, muloqot va madaniyatlararo kompetensiyani rivojlantirishdagi o‘rnini asoslaydi.