TIL KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKTNING AHAMIYATI - Sharipova Malohat Saidjanovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada til kompetensiyasini rivojlantirish jarayonida sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi dastur va platformalarning ta’lim jarayoniga ta’siri, ularning afzalliklari va imkoniyatlari ilmiy asosda yoritib beriladi. Zamonaviy texnologiyalar yordamida til o‘rganish samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi.