SOTSIOLINGVISTIKA FANINING TADQIQOT OBYEKTI, MAQSADI VA VAZIFALARI. - Xushvaqova Farangiz (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada sotsiolingvistika fanining nazariy asoslari, uning tilshunoslik tizimidagi o‘rni hamda jamiyat va til o‘rtasidagi o‘zaro aloqadorlik masalalari tadqiq etiladi. Shuningdek, fanning obyekti, maqsad va vazifalari tahlil qilingan.