INGLIZ TILINING GLOBAL TIL SIFATIDA USTUNLIGI VA UNING OQIBATLARI - Xolmurodova Ruxshonabonu Dilmurodovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilining global til sifatida rivojlanish sabablari va uning jamiyat hayotiga ta’siri yoritiladi.Xususan, qanday omillar ingliz tilini jahon miqyosida keng rivojlanishiga sabab bo’lgani ochib beriladi.Shunday ustunliklar bilan birga ingliz tili qanday ma’daniy ta’sirlar va kichik muammolarga sabab bo’layotganligi batafsil yoritiladi.Tadqiqot natijalari ingliz tilini global ustunliklarini tan olgan holda,boshqa milliy tillarni ham saqlash kerakligini ta’kidlaydi.