INGLIZ VA O`ZBEK TILLARIDA GENDER NUTQIDAGI O`ZIGA XOSLIKLAR - Tokhtamisheva Sevinch Kamilovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o`zbek tillarida gender nutqining shakllanishi hamda uning lingvistik xususiyatlari o`rganiladi. Tadqiqotda erkak va ayol nutqida til biliklarining tanlanishi, ifoda uslubi va muloqot jarayonidagi farqlar tahlil qilinadi. Shuningdek,nutqqa ta`sir etuvchi ijtimoiy va madaniy omillar ham yoritiladi. Ushbu maqolada qiyosiy tahlil metodi asosida ingliz va o`zbek tillaridagi gender nutq xususiyatlari bo`yicha nazariy xuloasalar va amaliy tavsiyalar berilgan.