ONA TILINING JAMIYATDAGI O’RNI - To‘lanboyeva Fotima Akmaljon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada ona tilining jamiyatdagi ko’p funksiyali ro’li, uning madaniy, tarbiyaviy, ijtimoiy va lisoniy ahamiyati lingvokulturologik va sotsiologik jihatdan tahlil qilinadi. Ona tili har bir millatning madaniy me’rosining muhim qismini tashkil qiluvchi, avloddan avlodga o’tib kelayotgan urf-odatlar va dunyoqarashni uzatuvchi bosh vosita hisoblanadi.