ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKDA YANGI METODOLOGIK YONDASHUVLAR VA ULARNING MUAMMOLARI - Pòlatova Gulasal (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy tilshunoslikda shakllanayotgan yangi metodologik yondashuvlar, jumladan generativ grammatika, sotsiolingvistik va diskurs tahlili yo‘nalishlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Ushbu yondashuvlarning nazariy asoslari, amaliy qo‘llanishi hamda ular bilan bog‘liq muammolar yoritiladi. Shuningdek, tilshunoslikda fanlararo integratsiyaning ahamiyati ochib beriladi.