GENDER LINGVISTIKASINING DOLZARB MUAMMOLARI - Norqulova Gulhayo Avloberdiyevna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy tilshunoslikning eng faol rivojlanayotgan yo’nalishlaridan biri bo’lgan gender lingvistikasining dolzarb muammolari, xususan, nutqiy xulq-atvordagi jinsiy tafovutlar va ularning ijtimoiy-madaniy ildizlari qiyosiy tahliliy nuqtayi nazardan tadqiq etiladi.