O‘ZBEK TILIGA BOSHQA TILLARNING TA’SIRI VA SO‘Z O‘ZLASHTIRISH YO‘LLARI - Kholikova Dilnoza Musurmon kizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
O‘zbek tili turkiy tillar oilasining qarluq guruhiga mansub bo‘lib, Markaziy Osiyo hududida shakllangan. Hududning geografik joylashuvi, savdo yo‘llari, siyosiy tuzumlarning almashinuvi, din va madaniyatning o‘zgarishi natijasida o‘zbek tili boshqa tillar bilan doimo yaqin kontaktda