ZAMONAVIY REKLAMA TILIDA BUYRUQ-UNDOV KONSTRUKTSIYALARINING FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI - Ne’matova Iroda Ilhom qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy reklama matnlarida keng qo‘llaniladigan buyruq va undov konstruktsiyalarining lingvistik, semantik hamda pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Ushbu birliklarning reklama kommunikatsiyasidagi o‘rni, iste’molchi ongiga ta’siri va ta’sirchanlik darajasini oshirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, reklama tilida ekspressivlikni ta’minlovchi asosiy vositalardan biri sifatida buyruq-undov shakllarning funksional jihatlari misollar asosida ko‘rib chiqiladi.