NEMIS VA OʻZBEK TILLARIDA HARORAT TA’SIRI NATIJASIDAGI DESTRUKSIYANI IFODALOVCHI FE’LLARNING SEMANTIK TAHLILI - Amonova Zamira Boʻriyevna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada nemis va oʻzbek tillarida harorat ta’siri natijasida yuzaga keladigan destruktiv jarayonlarni ifodalovchi fe’llarning leksik-semantik xususiyatlari chog‘ishtirma tahlil qilinadi. Nemis va oʻzbek tillarida harorat destruksiyasi bilan bog‘liq fe’llarning semantik maydoni umumiy va xususiy jihatlarga ega ekanini koʻrsatadi.