TILSHUNOSLIK VA CHET TILLARNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Eshonqulova Fayziniso Abdug’ofur qizi, (THE USE OF MODERN DIGITAL TECHNOLOGIES IN LINGUISTICS AND FOREIGN LANGUAGE TEACHING. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE, 2026)
Ushbu maqolada chet tillarini o’qitishda va tilshunoslikda zamonaviy raqamli texnologiyalardan foydalanishning muhim ahamiyati va uning samaradorligi tahlil qilinadi. Qolaversa, tezisda mobil ilovalar, onlayn platformalar, sun’iy intellekt va multimedia resurslarning til o’rganish jarayonidagi o’rni haqida bayon etiladi. Raqamli texnologiyalarning dars jarayonini tashkil qilishdagi samarasi va shu bilan birgalikda o’quvchilarda darsga qiziqishni oshirishi, bilimni eslab qolish darajasi va mustaqil o’rganish ko’nikmalarini ijobiy ta’siri haqida so’z yuritiladi. Shu bilan birgalikda, internetga kirish imkoniyatining cheklanganli, raqamli texnologiyalardan foydalanishda savodsizlik, ekran oldida vaqt ko’p vaqt sarflashning ham ruhiy ham jismoniy salbiy ta’sirlari tahlil qilinadi. Maqola yakunida raqamli texnologiyalar ta’lim sifatini oshirishda muhim omil ekani, biroq ularni to‘g‘ri va muvozanatli qo‘llash zarurligi ta’kidlanadi.