INGLIZ TILINI CHET TILI SIFATIDA O`RGANAYOTGAN YOSH BOLALARNING O`QISH VA YOZISH KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH - Anorboyeva Kamola Mamarajab qizi (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv davrida kichik yoshdagi o‘quvchilarda ingliz tili savodxonligini shakllantirishning metodik asoslari tahlil qilinadi. O‘qish va yozish kompetensiyalarini rivojlantirishda Phonics va Sight Reading usullarining o‘rni, shuningdek, multisensor yondashuvning ahamiyatini yoritib berilgan. O‘zbekiston ta’lim tizimidagi kichik yoshdagi ingliz tili o`rganuvchilarining savodxonligini bilan bog`liq mavjud muammolar o‘rganilgan.