QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARI: YEVROPA OLIY TA’LIM MAKONINI YARATISH VOSITASI - Islomova Dilfuza Rustam qizi (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada qo‘shma ta’lim dasturlari Yevropa oliy ta’lim makonini shakllantirishning muhim vositasi sifatida tahlil qilinadi. Boloniya jarayoni doirasida oliy ta’lim tizimlarini yaqinlashtirish, ularning uyg‘unligi va izchilligini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Rossiya Federatsiyasida xalqaro qo‘shma ta’lim dasturlarini ishlab chiqish va amalga oshirish tajribasi o‘rganilib, ularning raqobatbardoshlikni oshirish, ta’lim sifatini yaxshilash hamda akademik mobillikni rivojlantirishdagi o‘rni asoslab beriladi. N.I. Lobachevskiy nomidagi Nijegorod davlat universitetining ikki diplom berishga yo‘naltirilgan qo‘shma dasturlarni amalga oshirish tajribasi tahlil qilinadi. Shuningdek, qo‘shma ta’lim dasturlarini joriy etishda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.