INGLIZ TILINI XORIJIY TIL SIFATIDA O‘RGANUVCHILARNING O‘QISH KOMPETENSIYASI XUSUSIDA AYRIM MULOHAZALAR - Yusupova Nilufar Azamatjon qizi (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu tadqiqotda o‘qish kompetensiyasining nazariy asoslari hamda uning EFL talabalari til o‘rganish jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Kompetensiya va kompetentlik tushunchalarining ilmiy talqinlari asosida o‘qish kompetensiyasining kognitiv, metakognitiv va affektiv komponentlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari o‘qish kompetensiyasini shakllantirishda strategik va kommunikativ yondashuvning muhimligini asoslaydi.