MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI BOSHQARUV KADRLARINING KASBIY KOMPETENTLIGINI LEARNING OUTCOMES ASOSIDA RIVOJLANTIRISH – IJTIMOIY ZARURIYAT SIFATIDA - Rabbimova Shaxnoza Soyib qizi (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari boshqaruv kadrlarining kasbiy kompetentligini ta’lim natijalari (learning outcomes) asosida rivojlantirish masalasi ijtimoiy zaruriyat sifatida yoritilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston Respublikasida ta’lim sohasida olib borilayotgan islohotlar, normativ-huquqiy hujjatlar hamda davlat ta’lim siyosati talablari tahlil qilingan. Learning outcomes yondashuvining boshqaruv faoliyatidagi o‘rni, uning ta’lim sifati va boshqaruv samaradorligini oshirishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Maqola natijalari maktabgacha ta’lim tashkilotlarida natijaga yo‘naltirilgan boshqaruvni joriy etish orqali rahbarlarning kasbiy kompetentligini takomillashtirish imkoniyatlarini ochib beradi.