TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARIDA CLIL TEXNOLOGIYASI ASOSIDA AKADEMIK KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH: METODIK YONDASHUV VA AMALIY TAJRIBA - Avezmuratova Gulnaz Muratbaevna (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada transmilliy qo‘shma (ikki diplomli) ta’lim dasturlarida CLIL (Content and Language Integrated Learning) texnologiyasidan foydalanishning metodik asoslari va uning akademik kompetensiyani shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Xalqaro hamkorlik asosidagi ta’lim jarayonida til va mutaxassislik mazmunini integratsiyalash orqali talabalarning fanlararo fikrlashi, akademik yozuv malakasi hamda global kommunikativ kompetensiyasi rivojlanishi ilmiy jihatdan asoslanadi. Shuningdek, O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida qo‘shma dasturlar doirasida CLIL modelini joriy etishning amaliy mexanizmlari va natijadorligi yoritiladi.