TIL TA’LIMIDA KOMMUNIKATIV KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Sulaymanova Dilobar Nishanbekovna (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada til ta’limida kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirish jarayoniga raqamli texnologiyalarni integratsiya qilishning samaradorligi haqida fikr yuritiladi. Tadqiqot natijasi kommunikativ kompetentlikni rivojlantirish maqsadida tatbiq etilgan zamonaviy pedagogik yondashuvlar, raqamli ta’limiy platformalar asosida o‘quvchilarning og‘zaki nutq sifatlari, yozma savodxonlik darajasi va ijodiy ko‘nikmalarinining oshishi bilan asoslanadi. Tadqiqotning amaliy natijasiga ko‘ra, o‘quvchilarda milliy o‘zlikni anglash, umummadaniy qadriyatlar, raqamli axborot bilan ishlash kompetensiya elementlari shakllantiriladi, ijodiy pedagogik yondashuv va raqamli vositalarni qo‘llash orqali ona tili darslarida kommunikativ ko‘nikmalarning rivojlantirilishi faktik dalillanadi.