SIMULYATSIYA METODI ARXITEKTURA TALABALARI OG’ZAKI KOMMUNIKATIV KOMPETENTSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA: IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR - Shokirov Bahodir Ismoilovich (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada arxitektura talabalari ogʻzaki kommunikativ kompetentsiyasini rivojlantirishda simulyatsiya metodining oʻrni tadqiq etiladi. “Architects in Action” (2026) oʻquv qoʻllanmasi asosida simulyatsiya metodining nazariy zaminlari va amaliy tatbiqi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga koʻra, simulyatsiyaga asoslangan taʻlim anʻanaviy metodlar bilan uygʻun qoʻllanilganda talabalarning ogʻzaki kommunikativ kompetentsiyasi, kasbiy terminologiyani oʻzlashtirishi va mehnat bozoriga tayyorgarligi sezilarli darajada ortadi.