ARAB TILINI O‘QITISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKT IMKONIYATLARI - Yusupjanova Aziza Xoshimjanovna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada arab tilini o‘qitish jarayonida innovatsion texnologiyalar va sun’iy intellektning o‘rni tahlil qilinadi. Raqamli platformalar, mobil ilovalar, onlayn kurslar, audio-video resurslar hamda interfaol o‘yinlar kabi zamonaviy vositalarning o‘quv jarayoniga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, talabalar uchun shaxsiylashtirilgan o‘quv materiallarini yaratishda sun’iy intellektning imkoniyatlari, talaffuzni tahlil qilish, avtomatik tarjima, adaptiv testlar kabi funksiyalar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot an’anaviy va innovatsion metodlarni uyg‘unlashtirish samaradorligini ham asoslab beradi.