ARAB ADIBI NAJIB MAHFUZNING “QALAMPIR”I - Mirpulatova Nodira Kadirovna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada buyuk arab yozuvchisi Najib Mahfuz hayoti va ijodiga doir ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, adibning “Qalampir” hikoyasida keltirilgan barcha voqealar tahlilga tortilgan asar voqealariga har tomonlama yondashib, badiiy tahlil asoslarida, yozuvchi mahoratiga nazariy va shaxsiy munosabatlar bildirilgan.