PUBLITSISTIK XABARLARLARNING O‘ZBEK-ARAB TARJIMASIDA YO‘L QO‘YILADIGAN XATOLIKLAR TAHLILI - O‘ktamova Mehribonu Marvarid qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Mazkur maqolada https://uza.uz/uz O‘zbekiston Axborot agentligi rasmiy axborot saytidagi xabar va yangiliklarni chet tillariga, xususan, arab tiliga tarjima qilganda kuzatiladigan ba’zi kamchiliklar ochib beriladi. O‘zbek-arab tarjima jarayonida yo‘l qo‘yilgan lingvistik, orfografik va mazmuniy xatolar tadqiq qilinadi. Tahlil uchun Uza rasmiy saytidan publitsistik maqola tanlab olinadi. Tadqiqot natijalari yoritilib, xulosa sifatida tarjimada tarjimon e’tibor berishi kerak bo‘lgan ba’zi jihatlar keltiriladi.