ARAB TILI O‘QITISH METODIKASI FANIDAN DARSLIK YARATISH ZARURIYATI: O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Baisheva Diana (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Maqola O‘zbekistondagi oliy ta’lim muassasalari uchun Arab tili o‘qitish metodikasi fani bo‘yicha darslik yaratish zaruriyatini asoslaydi, u zamonaviy metodik yondashuvlar va milliy ta’lim kontekstini hisobga oladi. Muallif mavjud adabiyotlarni tahlil qilgan holda, darslik tuzilmasida hisobga olinishi lozim bo‘lgan mezonlarni belgilaydi va mavjud materiallarning ko‘pchiligi nazariy asosga ega bo‘lib, zamonaviy texnologiyalar, jumladan AI va amaliy tayyorgarlikni yetarlicha qamrab olmayotganligini aniqlaydi. Maqolada amaliy mashqlar va milliy adaptatsiyaga mos metodik yondashuvlar zarurligi ham ko‘rsatib o‘tiladi. Taklif qilinayotgan darslikning taxminiy tuzilmasi keltirilgan.