TARJIMASHUNOSLIKNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - Mirzayeva Shirin Xasan qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonida tarjimashunoslikning dolzarb tendensiyalari, sun’iy intellekt va raqamli texnologiyalarning tarjima jarayoniga ta’siri, mashina tarjimasi rivoji hamda madaniyatlararo kommunikatsiyada tarjimonning o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy tarjimashunoslikning nazariy va amaliy yo‘nalishlari hamda innovatsion metodlarning ahamiyati yoritiladi.