UBAYDIY IJODIDA TASAVVUFIY TERMINLAR - Muxtoraliyeva Xadicha A’zamjon qizi,; Abdullaev Muhammad Hamzaevich, (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada Ubaydullaxonning hayot yo‘li hamda uning qalamiga mansub “Hikmatlar” dan birinchi hikmatning eski o‘zbek yozuvidagi ko‘rinishi va arab tilida nasriy tarjimasi yoritib beriladi. Hikmatlarga sharh berilib, ularning tarkibida uchragan arabcha so‘zlarning lug‘aviy va tasavvufiy ma’nolari bayon qilinadi.