BALOG‘AT FANINING RIVOJLANISH TARIXI VA AHAMIYATI - Shodmonqulov Islomjon Sadriddin o‘g‘li; Abdullaev Muhammad Hamzaevich (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada arab tilshunosligining muhim bo‘limi sanalgan balog‘at ilmining mazmuni, asosiy bo‘limlari va uning tarixiy hamda nazariy ahamiyati yoritiladi. Unda balog‘atning nutqni mazmunan ravon, usluban ta’sirchan va mantiqan mukammal qilishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, balog‘at qoidalarining adabiy matnlarni talqin qilish va notiqlik san’atidagi o‘rni ilmiy-ommabop shaklda izohlanadi. Maqola balog‘at borasida yozilgan benazir asarlar va ularning mualliflari haqida ham ma’lumot beradi.