INKLUSIV TA’LIM TIZIMINING IJOBIY TOMONLARI - Tojiboyeva Manzura Otajon qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada inklyuziv taʼlimning o‘rni va ahamiyati haqida so‘z boradi. Unda bunday ta'lim shaklining kelib chiqishi, ta'lim olish jarayoniga kirib kelib, uning ahamiyati, vazifalari, o‘quvchilar uchun qanday ijobiy tomonlari borligi va olib borilgan tadqiqot natijalari haqida qisqacha yoritilgan. Uning ta'lim oluvchilarning hissiy va ijtimoiy qo‘llab - quvvatlanishini ta'minlashi, ularning shaxs sifatida o‘sishi va hayotiy ko‘nikmalarini shakllantirishga qanday yordam berishi haqida ta'kidlangan. Maqola yakunida inklyuziv taʼlim kelajakda ham ta’lim sohasining ajralmas qismi boʻlib qolishi kerakligi ta'kidlanib, xulosa qilinadi.